11/24/2014

אוכל ויאטנמי

זה עוד ממש מוקדם, כי אנחנו בויאטנם פחות משבוע, אולם אפשר לומר שכולנו ממש אוהבים את האוכל הויאטנמי.
לא שאת התאילנדי לא אהבנו- אהבנו מאד!!!

אולם זה היה קצת צפוי... כי הוא מוכר וידוע וציפינו לאהוב אותו.
האוכל הויאטנמי הגיע לנו בהפתעה.
הזכרונות שלי מהטיול פה לפני כ-20 שנה הם של הרבה בגטים עם לבש קירי... מבינים את ההפתעה, כן?

שיתפתי קצת בתמונות אוכל מסייגון.
פה, ליד החוף, זה עולם אחר.
יש את כל מה שיש בסייגון (מבחינת האוכל הויאטנמי, לא המערבי), אולם שפע מאכלי הים הוא עצום, כפי שכבר הזכרתי.

הוזמנו ע"י thu ha המורה לאנגלית לארוחה בביתה.
הגענו לסעודה של מספר מנות שהייתה טעימה ומעניינת מאד.
מבוססת בעיקר על דגים וירקות שונים. ואורז כמובן

כל אחד קיבל קערית אורז ועל השולחן הונחו מנות של:
דג ברוטב, מרק דגים עם ירקות ואננס (יאמי),
ריבועי/ קציצות טופו בפרורי לחם,
תבשיל של כרוב ירוק ברוטב,
מעין סלט של ירקות חמצמצים ורוטב דגים לטבילה
כל אחד לקח לצלוחית שלו מהמנות המשותפות וערבב עם האורז. האורז ספח את כל הטעמים בעצם שהתערבבו בו.
היה ממש טעים.

בסוף היו קצת פירות. קלמטינות קטנטנות וקרירות מהמקרר ופרי שהיא לא יודעת את שמו באנגלית שהוא מעין הכלאה בין תפוח לאגס לתמר. טעים.

בדרך חזרה שוטטנו קצת ברגל ומצאתי לי בגד ים חדש בחנות מקומית, עם מוכר שדיבר אנגלית ממש טובה ונהנה לשוחח איתנו. ככה באמצע שומקום (מתה על ההפתעות האלה).


לקראת ערב יצאנו לשיטוט על החוף, בו יש עשרות דוכני מאכלי ים טריים.
השיטה היא כזו: בוחרים את מה שרוצים (צדפות בצורות וגדלים שונים, סרטנים, דגים, תמנונים, מעין שרימפסים ועוד) והמוכר מכין על האש את המנה. על המקום.
הסתכלנו בפליאה רבה על מיני היצורים החיים עדיין, עת הם התערבבו ברטבים, הונחו על האש ונצלו אל מול עינינו.
בחרנו בצדפות שונות ובדג והמשכנו להתבונן בכל פעם שהגיעו לקוחות נוספים שבחרו את ארוחתם והתיישבו בשולחנות הקטנים בציפייה להכנת המנה שלהם (כולל מנהל של כמה קבוצות כדורגל שבא עם קבוצתו לשבוע של מחנה אימונים. אפילו היה לו פעם שחקן ישראלי! לא קל למצוא ויאטנמי עם אנגלית טובה! ועוד שניים ביום אחד. והכל בזכות הבימבה של ארז... שהבן שלו שם עליה עין).
מרתק!
ומעורר מחשבות על הקלות של הכנת המזון הזה, על מקומיות, על זה שכאן אנשים יודעים להכין את המנות האלה בצורה הטובה ביותר ובמקום אחר זה יהיה משהו אחר, על להיות מודע מגיל צעיר למקור המזון שלך ולראות איך הוא הופך מיצור חי לאוכל ועוד.
הילדים אפילו העזו להתגבר על מכשול החריפות כדי להתנסות בטעמים החדשים- כל הכבוד להם!
לאט לאט התקבצו סביבנו עוד רוכלים וכך העשרנו את ארוחתנו עם בטטות צהובות, ביצי שליו קשות, ספרינג רולס (הרוטב שלהם משגע בעיניי. משהו שקשור לבוטנים...) ותירס

הצדפות על האש ו...

על השולחן

אוהבת את אסטטיות ההגשה שלהם
על מצע של עלים ירוקים, הכי טבעי בעולם
חגיגה של צבעים וטעמים

אחר כך- איך לא- חזרנו לרחבת הרולר בליידס שציפינו שתהיה שוממת, אם כי שוב היו שם משכירי הרולר ומחליקים. אם כי היום הם כבר היו בכמות קטנה ואיכותית יותר. מחליקים ברמה טובה פלוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה