8/28/2014

עוד לא כתבנו הרבה על אוכל

הרבה אנשים שואלים אותנו על אוכל- איך אנחנו מסתדרים, מה אוכלים, איך המטבח...
הגיע הזמן לספר קצת.

יש לנו מטבח דיי נוח בסה"כ, עם 3 להבות גז, כיור, מקרר וארונות מטבח



קיבלנו בירושה ממשפחה ישראלית שפגשנו באתר הקרוואנים הראשון קומקום חשמלי קטן.
באיקאה קנינו כלי מטבח בסיסיים: צלחות, סכו"ם, קרשי חיתוך, סירים, מחבת, כפות גדולות, כוסות, פומפיה, קערות ועוד כל מיני.
הבאנו מהארץ שמן קוקוס וחמאת קוקוס וקצת תבלינים. פה קנינו עוד תבלינים, שמן זית ועוד כל מיני.

את ארוחות הבוקר אנחנו אוכלים כמעט רק "בבית". ביצים, גבינות, נקניקים, ירקות, פירות, לחם וכל מיני.
בד"כ תהיה לנו עוד ארוחה רצינית אחת בכל יום, מלבד נשנושי פירות, אגוזים, נקניקים, גבינות, משהו מתוק לפעמים.
לפעמים מכינים את הארוחה הנוספת "בבית" ולפעמים בחוץ. תלוי במצב, בשטח, בצורך, בכוחות...

אחת לכמה ימים עושים קניות בסופרים: ביצים, פירות, ירקות, אגוזים, גבינות, נקניקים, בשר, דגים, עוף, מוצרי חלב, לחם, אורז, פסטה לפעמים, צ'ופרים ועוד. יש דברים שנשארים לנו לכמה זמן ויש דברים שהם יותר על בסיס יומי. יש דברים שאפשר להשיג בכל מקום, כמו לחם וביצים, גם בחנויות קטנות.

כבר יצא לנו להכין בולונז, אורז עם אפונה, פסטה, תבשילים עם נתחי חזה עוף, מרק עגבניות, דג ועוד

לא יאומן מה הדבר הראשון שבחרתי להכין...
french toast!!!
מעולם לא הכנתי את זה וזה מה שהתחשק לי להכין
פשוט... קיבלנו בירושה חלב מהשכנים, והיה לחם שדוד הביא מהסופר
איכשהו זה התחבר לי
הילדים כמובן מאד התלהבו, לא הכירו את זה בכלל...
ואני אתגרתי את עצמי במטבח הקטן החדש שלי
בולונז וסלט חסה (ופסטה לילדים) באמצע שדה בשומקום
מרק עגבניות עם אורז שחימם אותנו מאד בהרים הקפואים של היידי


שטיפת כלים עושים באתרי הקרוואנים, או אצלנו בכיור ממיכל המים שלנו. שוטפים ומייבשים מייד, כי אין הרבה מקום.
לפעמים מתלהבים וקונים קניות גדולות לכמה ימים ולפעמים קניות קטנות יותר. הכל תלוי בזמן ובמקום.

זה מרגיש ממש כיף שאפשר להכין הכל לבד וגם לשחרר ולאכול בחוץ. לפעמים הריחות בחוץ משגעים אותנו ולא מאפשרים לחשוב בכלל על לבשל... אני לא רוצה לדמיין בכלל מה יהיה בתאילנד... יש למה לחכות!!!

תגובה 1:

  1. מהממים! האוכל נראה 10. אגב, יש המלצה איפה כדאי לקנות כלי מטבח איכותיים לטיול מהסוג?

    השבמחק